Gjør det selv

Fire enkle tips for å plassere ovnen riktig

Plasseringen av ovner har mye å si for hvor effektivt de varmer opp rommet. Dersom du tar hensyn til et par enkle småting, kan du spare både strøm, penger og miljøet med effektiv oppvarming.
Fire enkle tips for å plassere ovnen riktig

1. Plasser den under et vindu

En ganske kjent strategi er å plassere ovnene under vinduer. Dersom du ikke har plass til panelovner, kan du også velge listeovner som er de lavere og lengre variantene. Ved å plassere ovnene under vinduene varmer du opp det kalde trekket som kommer fra vinduene og unngår kald trekk langs gulvene.

2. Ikke dekk til ovnene med møbler

Dersom du plasserer større møbler foran ovnene, vil møblene forhindre sirkuleringen av varme i rommet. Planlegg godt hvor møblene skal stå før du plasserer ovnene, slik at du får fordelt varmen i rommet på en god måte.

3. Flere små ovner gir jevnere varmere enn én stor

Har du et ekstra stort rom, lønner det seg å dele opp i flere varmekilder. Velger du flere små ovner, fordeles varmen til ulike deler av rommet, slik at du ikke trenger å skru opp varmen ekstra på den ene ovnen.

4. Montering av ovn på vegg

Generelt bør panelovnen monteres minimum 10 cm fra gulvet og ha 10 cm klaring mot andre objekter foran, for eksempel en sofa. I lokket på emballasjen til våre produkter kan du finne ferdigstansete hull og en monteringsguide som viser hvordan man monterer ovnen på vegg.

Her finner du en monteringsvideo som illustrerer hvordan du plassere en Adax-ovn:

 

For mer informasjon, se også vår varmeguide