Om Adax

Med 70 års erfaring og godt håndverk leverer familiebedriften fra Svelvik høykvalitetsovner som gjør hverdagen enklere. Det har vært en spennende reise fra første stasjonære kjøkkenmikser i 1948, til prisvinnende design med innebygd Wi-Fi i dag.

 

1948

Reisen startet i Svelvik

Adax AS ble etablert i november 1948 under navnet Elektro-Mekanisk, og vi har siden etableringen vært lokalisert med hovedkontor i Svelvik i Vestfold. I år 2000 ble Adax kjøpt opp av Otterlei Group, som var eiere frem til 2023 da vi ble kjøpt av Glen Dimplex. Produksjonen har i senere tid blitt flyttet fra fabrikklokalene i Svelvik til Panevezys i Litauen.

 

1958

Suksessen ble grunnlaget for vekst

Med satsningsområdet på elektriske hjelpemidler til hjemmet, ble vårt aller første produkt naturlig nok en stasjonær kjøkkenmikser. I 1958 fulgte lanseringen av en håndmikser, og med 600.000 solgte eksemplarer, la denne suksessen grunnlaget for selskapets videre vekst. Vareutvalget ble utvidet med flere produkter, og vi leverte blant annet vaffeljern, skotørkere og hårfønere til private forbrukere.

1962

Fra små varmeapparater til veggovner med termostat

Vi innså snart at kjøkkenmaskiner alene ikke kunne gi den ønskede veksten for bedriften vår, og begynte derfor å tenke nytt. Små eksterne varmeapparater til gulv hadde en lys fremtid, og dermed ble første mobile varmeovn lansert i 1958. Derfra var det en naturlig overgang til produksjon av veggovner, som kom første gang i 1962. Vi jobber alltid for å stå i spissen for innovasjon, og var blant de første som leverte veggovner med termostat.

1984

Glamox - samarbeid gjennom tidene

Vi har også representert andre merkevarer som Norel og Glamox Heating. Glamox ble refinansiert på 1980-tallet, og i 1984 lanserte de en innovativ panelovn som senere ble en salgssuksess med flere hundre tusen solgte ovner. Ovnen fikk Merket for God design i 1988 og Design-Auswahl 88 Design Center Stuttgart, og selges fortsatt den dag i dag under navnet Glamox 3001.

1968-2008

Prisbelønnet design

70 års erfaring og grundig håndverk har sørget for at vi har utmerket oss på innovasjon og design. I 1968 mottok vi designpris for den populære gjennomstrømmingsovnen, og i 2008 fikk vi “Merket for god design” av Norsk Designråd for Neo ovnen.

I 2006 fikk vi hjelp av Hareide Design til å designe Neo. Den ble spesielt utformet for å bedre brukervennlighet med sitt synlige, digitale display og lett tilgjengelige kontrollpanel. Neo revolusjonerte sin produktkategori og gjorde et nytteprodukt om til et moderne tilskudd i våre kunders interiør. Med sitt stilrene og minimalistiske design ble Neo raskt markedsledende innenfor sitt segment, og med over en halv million solgte ovner, er Neo skandinavias mest solgte designovn. Senere ble Clea-serien utviklet med glassfront for et ekstra moderne og eksklusivt uttrykk.

1986-2016

Banebrytende teknologi

Helt tilbake til 1986 satte vi en ny standard med smartstyring av panelovner, som ble forløperen til dagens utbredte og velkjente teknologi innen dag- og nattsenkingssystem. Høsten 2016 tok vi et ytterligere steg i utviklingen og et utvalg av våre produktserier ble oppdatert med integrert- og strømbesparende Wi-Fi teknologi. Dette gjør det mulig å styre ovnene og spare penger fra hvor du vil i verden – om det er fjernstyrt oppvarming av hytta eller fjernstyring av oppvarmingen i hus og hjem.

Veien videre

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Med dyktige fagfolk og gode verdier i bunn, jobber vi i Adax for å levere kvalitetsprodukter som gjør hverdagen enklere og mer komfortabel for våre kunder. I august 2016 var vi først til markedet med lansering av panelovner med innebygget Wi-Fi, og i 2017 var vi som varme-leverandør først til markedet med strømbesparende Adax Wi-Fi Smart Plugg. Samtidig lanserte vi en ny nettside som speiler de verdiene og kravene vi stiller til kvalitet og design. For å sikre at du som forbruker til enhver tid får de smarteste, mest brukervennlige og oppdaterte varmeovnene på markedet, investerer vi stadig i nye innovasjonsprosjekter. Vi skal aldri slutte å fornye oss.

Varme hilsener fra,

ADAX

ISO