Smarthus integrasjoner

Hvordan vil du styre dine smarte ovner? Adax gir deg flere valg.
Smarthus integrasjoner

Adax ovner med Wi-Fi kan enkelt styres via Adax WiFi appen på Apple eller Android. Selv med en god app er det mange som ønsker alternative løsninger for å styre husets smarte produkter i en felles app/tjeneste.

Adax lytter til brukerne! Integrasjoner har høy prioritet og vi ønsker å gi kundene friheten til å velge.

Hvilke integrasjoner støtter Adax i dag?

Google Home

Med Google Nest eller Google Nest Hub kan du samle alle dine smarte produkter og Adax ovner i en felles app. Juster temperatur via appen eller snakk direkte til Google – «Hei Google, hva er temperaturen i stua?» eller «Hei Google, sett temperaturen til 22 grader på hytta». Med Google integrasjon kan du bruke Adax appen og Google om hverandre – alle oppdateringer synkroniseres på hver app.

Se manual for tips og hjelp til oppsett og bruk.

Athom Homey

Denne smarte hubben er et Kinder-egg for alle smarthus entusiaster, med støtte for Z-wave, Zigbee, WiFi og Bluetooth produkter kan du med en app styre alle dine duppedingser. Ved integrasjon mot Homey flyttes dine ovner fra Adax og over på Homey, Adax appen har da overlatt styringen til Homey.

Les mer om Homey og mulighetene til å skape et smart hjem på https://homey.app/no-no/

Tibber

Tibber er det digitale strømselskapet der du får oversikt over eget strømforbruk, full transparens i priser og det beste verktøyet for å styre strøm i hjemmet – alt samlet i en app.

Med dine smarte Adax WiFi ovner kan du med Tibber få enda bedre kontroll over strømforbruket.

Din Adax konto kobles sammen med Tibber. Her vil du se alle dine ovner, temperaturer, og like enkelt som i Adax appen kan du endre temperatur, aktivere nattsenking og aktivere feriemodus mm.

Futurehome

Futurehome sitt mål er å være hjernen i det smarte hjemmet. Det vil si at vi ønsker at brukeren kan styre alle de smarte enhetene i hjemmet sitt fra Futurehome appen. I Futurehome appen finner du “Playground”. Her finner du integrasjonen for Adax smarte Wi-Fi ovner så de enkelt kan bli integrert i ditt Futurehome smarthus. I løpet av 2022 har styring av varme blitt veldig aktuelt med de økende strømprisene i Norge. Oppvarming er en av de elementene i huset som bruker mest strøm.

Når varmestyring kan styres gjennom Futurehome kan strømforbruket minskes og optimaliseres. Det kan enkelt settes opp moduser slik at varmen senkes på natten eller når du er på jobb. Du kan også sette opp en tidsstyrt automasjon som skrur på varmen før brukeren står opp slik at oppvarmingen skjer når strømmen er billigst. For å optimalisere strømforbruket og forminske nettleien mest mulig anbefaler vi å sette opp en HAN-sensor. Denne overvåker strømforbruket hvor man kan sette opp spesifikke automasjoner som gjør at satt maksforbruk ikke blir passert. I mellomtiden vet vi at oppvarming bruker mye strøm, derfor kan enkle tips og små endringer, som smart varmestyring, gjøre en stor forskjell hos de fleste brukerne.

Open API

For alle koderne og entusiastene som bygger sine egne systemer tilbyr nå Adax et API (Application Programming Interface). Med et API kan brukerne hente ovnens data fra skyen og integrere dette i ønsket system, eksempler på disse programmene er, Home Assistant, HomeSeer og OpenHab. Denne integrasjon er knyttet til Adax skyen hvor data hentes for styring av ovnene.

Vi kan nå tilby et Lokalt API – der ovnene ikke er knyttet til Adax sin skytjensete. For å bruke et Lokalt API må du ha andre generasjon Wi-Fi termostater med Bluetooth.
Les mer om API og dokumentasjonen.

Apple HomeKit – Samsung SmartThings mfl.

Vi får mange henvendelser og spørsmål om og når vi vil ha støtte for HomeKit og SmartThings. Beklagelig for mange har vi dessverre ingen planer for HomeKit eller SmartThings denne sesongen 22/23.