Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene om våre produkter og tjenester.

Har du flere spørsmål må du bare kontakte oss per e-post.

Feilsøking

Plus icon Minus icon Eco Basic ET Sx.1 - Termostaten blinker 2 ganger grønt/2 ganger rødt

Open Window – er aktivert!

Når din termostat blinker 2 ganger grønt og 2 ganger rødt er dette indikasjon på at ovn har registrert “open window”

Slik deaktiverer du «Åpent vindu»-funksjonen:

 1. Vri styrehjulet til håndsymbolet – trykk for å bekrefte
 2. Vri styrehjulet til 13 grader
 3. Dobbelttrykk inn styrehjulet (raskt) 2 ganger etter hverandre – det grønne lyset vil blinke
 4. Åpent vindu er aktivert – Grønt lys lyser
 5. Åpent vindu er deaktivert – Rødt lys lyser
 6. Slå av Åpent vindu:
 7. Vri styrehjulet mot VENSTRE for å slå av – det lyser rødt – trykk inn hjulet for å bekrefte. Det grønne lyset blinker.

 

Plus icon Minus icon rE blinker i displayet. Hva betyr det?

Strømbrudd

Adax, Glamox og Neos digitale termostater (DT) i software utgave S2 og S3 blinker rE – 17 – C i displayet etter strømbrudd med varighet over 24 timer.
Ovnen varmer fortsatt, men kun for eksempel 17 grader eller på lavest bekreftet temperatur for å unngå uønsket strømforbruk. Alle programmer er slettet og må stilles inn på nytt.

Plus icon Minus icon Ovnen varmer ikke og display er mørkt?

Strømtilkobling

Kontroller først strømtilførselen til ovnen. Alle ovner må ha termostat for å virke så ovner uten termostat må testes med termostat montert. Sett bryter i PÅ – stilling. Sett termostaten på maks varme. Hvis ovnen nå varmer er den i orden. Hvis den ikke varmer, bytt termostat der dette er mulig og test på nytt. Varmer den fortsatt ikke bør ovnen / termostaten byttes. Ta kontakt med din forhandler eller vår kundeservice.

Plus icon Minus icon Termostaten virker ikke. Hva gjør jeg?

Monter termostat i ovn der dette er nødvendig, og utfør testen som er beskrevet ovenfor. Digitalt termostat resettes ved å holde inne <F> mens hovedbryter slås på. Hold <F> inne ca 15 sekunder. Skru termostaten på maks. Hvis ovnen varmer, skru termostaten ned til det punkt hvor varmen går av. Prøv noen ganger frem og tilbake. Dersom varmen går av/på tilsvarende, er sannsynligvis termostaten i orden.

Plus icon Minus icon Ovnen kobler ut før ønsket.

Still inn termostaten på høyere varme. Hvis den da virker er den i orden. Termostat kan da kalibreres. Se bruksanvisning for riktig fremgangsmåte.

Plus icon Minus icon Motor virker ikke. Hva gjør jeg?

Sjekk at produktet har strømtilførsel. Koble til stikkontakt og sett termostaten på maks. Dersom motor eller varmeelement ikke virker må ovnen byttes ut. Ta kontakt med din forhandler eller vår kundeservice.

Plus icon Minus icon Hvordan komme i kontakt med oss?

Du kan nå oss via telefon eller mail.

Telefon til vår kundeservice : +47 33771750

Kundesentret er tilgjengelig: mandag – fredag kl. 09:00 – kl. 15:00

Du kan også sende mail til info@adax.no

Wi-Fi

Plus icon Minus icon Adax Wi-Fi og Google Home

Med Adax Wi-Fi ovner installert på Google Assistant kan du endre og sjekke temperatur på dine ovner via appen eller med stemme kommandoer til Google Home.

Det er mulig å koble dine Adax Wi-Fi ovner til Google Assistant. Dette betyr at du via stemme kommandoer kan endre eller sjekke temperaturen på soverommet hjemme eller starte oppvarming på hytta. Med Google Assistant gjør du ditt hjem og Adax ovner smartere!

Har du lyst til å koble dine ovner til Google Home og stemmestyre dem? Last ned vår guide.

Plus icon Minus icon Koster det noe å bruke Adax Wi-Fi App?

Adax Wi-Fi app er tilgjengelig for iOS /Apple og Android. Både appen og bruken av tjenesten er gratis. Installerte ovner kan styres fra mobilen hvor en i verden du befinner deg med minst 3G dekning på mobilen. Juster og sett opp temperatur før avreise og kom frem til en varm hytte eller leilighet.

Plus icon Minus icon Tips ved oppkobling til Wi-Fi

Ved oppkobling MÅ telefon med «Adax Wi-Fi» app være på ditt lokale nettverk og på 2,4GHz båndet.  Har du flere ovner anbefaler vi at du slår på en og en ovn av gangen. Last ned Adax Wi-Fi app-manualen for detaljert beskrivelse ved behov.

Plus icon Minus icon Info om ruter og nettverk i forbindelse med oppkobling

De aller fleste rutere har to bånd å koble seg på internett, enten via 2,4GHz eller 5GHz.

Du vil i Wi-Fi listen på telefon se to nesten like nettverksnavn «Mitt-Nett» og «Mitt-Nett-5G». De fleste 5GHz er merket med «-5G» i nettverksnavnet. Adax ovnene «snakker» bare på 2,4GHz så telefon må være koblet på nettverket uten «-5G» ved installasjon.

På nye Mesh rutere slås 2,4 og 5GHz båndene sammen til bare et SSID – nettverknavn.

Det vil da være vanskelig å se om telefon er koblet på 2,4GHz eller 5GHz båndet.

Noen Mesh rutere som Jensen Onmi har en funksjon i appen der ruter kan «låses» til bare å sende på 2,4GHz. PS: Er telefon koblet på 5GHz vil ikke ovnen finne telefon eller kunne installeres.

Adax Wi-Fi kan brukes med 4G/ mobil ruter på eksempelvis hytte uten fast internett.

En ovn vil bruke ca 100 – 150MB per måned per ovn.

Plus icon Minus icon Jeg skal bytte ruter og/eller nettverksnavn og passord. Hva må jeg huske på?

Bytter du ruter eller passord må ovnene slettes fra Wi-Fi-appen, resettes og installeres på nytt. Årsaken til dette er at ovnene og ditt nettverk er knyttet sammen er med sikkerhetsfunksjoner. Installeres ikke ovnene på nytt vil du miste muligheten til å endre temperatur mm.

Plus icon Minus icon Jeg ønsker å bruke ovnen manuelt. Hva er hovedfunksjonene ved manuell bruk?

 1. Sett ønsket temperatur med knappene 5 (+) og 6 (-) på termostaten.
 2. Tastelås/barnesikring. Termostaten kan beskyttes mot uønsket bruk slik at barn og andre ikke kan endre innstillinger. Denne funksjonen slås på/av ved å holde 4 (ok) knappen inne i 5 sekunder til CC blinker. Gjenta prosessen for å slå av tastelås.
 3. Slå på/av display lys. Denne funksjonen slås på/av ved å holde 6 (-) og 4 (ok) knappene inne i 5 sekunder til display blinker tre ganger. Display (tallene) vil slukke 30 sekunder etter justering og tennes igjen ved å trykke på noen av knappen (+,- eller ok)

Plus icon Minus icon Info om firmware og termostater – må jeg oppgradere jevnlig?

Adax har levert Wi-Fi termostater fra høsten 2016. Termostatene har sin egen programvare – kalt firmware. Denne styrer oppkobling mot appen og alle funksjoner. Firmware blir fortløpende oppdatert for å støtte nye funksjoner og bug-fikser for å støtte oppdateringer fra iOS/Apple og Android. Vi anbefaler at du alltid har siste versjon, detaljer finner du under «Produkt» fra menyen i appen.

Er det installert tidligere versjoner som slutter på 1.0.0.24 / 0.25 / 0.25 / 1.10 / 1.11 vil vi anbefale å oppgradere til senere versjoner som 1.17 – det er planlagt nye versjoner som 1.19 og 1.20 med ny funksjonalitet. Nye versjoner vil gjøre det enklere å installere med tilpasset funksjonalitet mot Apple/iOS og Android telefoner.

Plus icon Minus icon Jeg opplever feil/problemer med termostat, hva gjør jeg?

Opplever du problemer med tilkobling eller andre feil med termostaten kan det være at du har en eldre versjon av firmware installert. Termostatene er lette å bytte, det vil ikke være nødvendig å bytte hele ovnen, kun termostaten. På baksiden av displayet på termostaten er det en enkel «lås», vipp ut klips-låsen og løft termostaten opp.

På undersiden av termostatboksen er det en etikett, de fire tallene øverst i høyre hjørne, eksempelvis «1726» er årstall og uke når termostaten er produsert.

 • Termostat display blinker – oppdater til siste firmware.
 • Viser displayet 88 og ikke 18 – oppdater til siste firmware.
 • Brukes ovn manuelt uten tilkobling til app med overstående problem må termostaten byttes, ta kontakt med support på info@adax.no
 • Mister kontakt med app – termostat temperatur viser «–«. Slå ovn av/på med bryter.
 • Skal ovn bare brukes manuelt uten ønske om å bruke app/tilkobling via telefon kan termostat byttes ut med en Digital termostat uten Wi-Fi.

Plus icon Minus icon Diverse tips og tilleggsfunksjoner

 1. Tilbakestille til fabrikkinnstillinger – Hold «+» «-« og «ok» inne til displayet blinker med «rE» med et raskt blink og viser deretter 20 grader i display.
 2. Ved strømstans vil ovn starte å varme på siste registrerte temperatur når strømmen kommer tilbake.
 3. Når ovn er tilkoblet app aktiveres barnesikring via app og ikke manuelt på termostat.
 4. Slå av/på display lys. Denne funksjonen slås på/av ved å holde 6 (-) og 4 (ok) knappene inne i 5 sekunder. Lyset (tallene) vil slukke etter 30 sekunder og tennes igjen ved å trykke på noen av knappen (+,- eller ok)

Plus icon Minus icon Hva slags planer har Adax rundt fremtidig API/ Smarte Hjem integrasjoner?

Adax jobber aktivt med integrasjoner for å dekke markedets ønsker og behov.

Vi har i dag støtte for Google Home og Athom Homey via Adax appen.

Med app versjon 3.5.1 er det nå lansert støtte for et Open API. Tips og dokumentasjon for integrasjon finner dere på API/Development (med link)

Flere integrasjoner og partnerskap vil bli lansert utover høsten 2020.

Våre produkter

Plus icon Minus icon Hvordan velge rett produkt?

Rom og effekt

Velg et produkt som tiltaler deg, det skal henge på veggen i flere år! Vår produktkalkulator hjelper deg å velge riktig produkt ut ifra størrelsen på dine rom.

Litt mer informasjon:

Ta utgangspunkt i størrelsen på rommet (antall kvadratmeter) vi anbefaler ca 60-70 watt pr. kvm i gjennomsnittsboligen.
Avhengig av om boligen er godt isolert eller ikke isolert i det hele tatt kan behovet variere mellom 40 til 140 watt pr. kvm.
I barnerom anbefaler vi deg uansett og montere flere watt en anbefalt behov, dette fordi overflatetemperaturen på produktet dermed vil bli lavere

Les mer i vår varmeguide HER

 

Plus icon Minus icon Har takhøyden noe å si når jeg skal velge ovn?

Ja. Alle våre anbefalinger er med utgangspunkt i en normal takhøyde på 2,4 meter. Har du takhøyde som er over dette bør du velge ovn(er) med høyere wattstyrke. Skal du for eksempel varme opp et rom på 10 kvm anbefaler vi normalt en panelovn med 800W. Men har du 3 meter takhøyde bør heller velge ovn(er) med minimum 1000W.

Få hjelp av vår produktkalkulator som du finner inne på de forskjellige produktsidene.

Plus icon Minus icon Hva er de viktigste forskjellene for de ulike seriene på Adax Neo?

S1 – Ovnen går alltid tilbake til fabrikkinnstilling 22 grader, ved strømbrudd med varighet lengre enn 1 time.

S2 – Ved strømavbrudd på mer en 24 timer vil ovnen alltid gå til laveste bekreftede temperatur. Termostaten har 3 forskjellige valgmuligheter for modus: HO (Home) – OF (Office) – CA (Cabin).

S3 – Samme program som S2 men med noen små produksjonsmessige forbedringer.

S4 – Har hukommelsestid som S2 og S3, dvs husker programmering i 24 timer. Ved strømbrudd lengre enn 24 timer, vil ovnen alltid gå til sist innstilte temperatur. Ovnens termostat har 2 forskjellige valgmuligheter for modus: HO (Home) og OF (Office).

Plus icon Minus icon Garanti

De aller fleste av våre produkter har 5 års garanti. Enkelte vifte- og oljeovner kan ha 2 års garanti. Se produktsider for mer informasjon de ulike produktenes garanti.

Plus icon Minus icon Kan jeg montere to panelovner rett ved siden av hverandre?

Vi anbefaler at man minimum har 5 cm mellom to panelovner.

For mer hjelp til plassering av ovner les HER

Plus icon Minus icon Hvordan finner jeg ut hva slags Adax produkt jeg har kjøpt?

På baksiden eller undersiden av alle våre produkter finner du en etikett med informasjon om det gjeldende produktet. Er du allikevel usikker, ta kontakt med oss på tlf: +47 33 77 17 50 eller send oss en e-post; info@adax.no

Plus icon Minus icon Produktenes fargekoder?

RAL og NCS koder

Adax og Glamox produktene leveres med følgende standard farger:

Glamox 3001                                    – Ral 9010 / Hvit

Adax VP10, VPS9, VPS10, VP11   – RAL 9010 / Hvit

Adax Neo, Neo 2, Clea, ECO         – RAL 9016 / Hvit

Adax Neo                                          – RAL 3020 / Rød

Adax Neo                                          – RAL 9005 / Sort

Adax Neo                                          – RAL 9006 / Sølv

Adax WiFi App - Drift status og versjons info

Plus icon Minus icon App status 9/12-2020

Vi har den siste uken dessverre erfart at noen ovner faller ut og har mistet kontakten med app/cloud.
Vi har ikke klart å kartlegge hva problemet kan være, men hele teamet jobber for å forstå problemet.

Etter hva vi erfarer kan det se ut som termostater som har falt ut (blått lys er slukket) resettes og vil varme på 20 grader.
Eneste løsning per i dag til problemet er å manuelt styre ovnene, restarte og installere de på nytt.

Vi beklager så mye de utfordringer dette skaper og jobber for å finne en løsning.