Tips & inspirasjon

Våre beste råd til hvordan du kan redusere strømkostnadene

Jo enklere det er å spare strøm, jo større sannsynlighet er det for at de små tiltakene blir fulgt opp. Lær hvordan du superenkelt kan spare opptil 10 kr på strøm i timen.
Slik plasserer du ovnen riktig

 

Når ingen er hjemme, er det liten grunn til å ha full oppvarming på. En varmeovn på 1000 watt kan bruke ca. 1 krone i timen, når den står på. Ofte brukes det mellom 40-80 watt i oppvarming per kvm avhengig av om boligen er ny eller eldre. Med et eksempel på ca. 50 watt i oppvarming per kvm, vil det si ca. 4500 watt for et hjem på 90 kvm. I periodene du ikke er hjemme, kan du altså spare opptil 4,5 kroner per time dersom ovnen er skrudd helt av. I løpet av en måned kan du dermed spare hundrevis av kroner med svært enkle grep.

Adax Wifi-app

Bestselgerne Neo og Clea kommer nå med innebygd Wi-Fi, og kan kontrolleres fra en app via din smarttelefon. Med ukeprogrammet i appen kan du enkelt sette opp et fast program som automatisk justerer ned varmen i periodene du ikke er hjemme. Uansett om du er borte over en lenger periode, eller noen timer i løpet av en dag, er det altså ingen tvil om at appen hjelper deg å spare penger.

Din Adax konto kan også kobles sammen med Tibber, der du kan få enda bedre kontroll over strømforbruket ditt.

Dag og nattsenking

Alle våre ovner med digital termostat kommer med dag- og nattsenking. Denne vil gjøre at ovnene senkes i periodene du uansett ligger god og varm under dyna eller ikke bruker rommet. Dersom du vil ha det varmt om morgenen, innstiller du bare ovnen slik at den skrur seg på igjen noen timer før du står opp.

Det er flere gode grunner til å spare strøm enn økonomi. Både miljøet og inneklimaet har godt av at du reduserer strømforbruket, om enn bare litt.